Mihez kezdjünk a régi raklapunkkal?

A címben feltett kérdésre adható őszinte válasz: attól függ, hogy mennyi hulladék raklap és főként mennyi idő áll rendelkezésünkre. De a kérdés amiatt is érdekes, mert rávilágít arra, hogy mennyire sokoldalú és tökéletes találmány a maga viszonylagos egyszerűségében a mindannyiunk által használt, hétköznapi paletta.

Séta a raklap körül

El se hinné, de az elegendő ráérő idővel rendelkező, „pihent agyú” tervezők több száz módját tartják számon annak, amire a használt paletta jó lehet. Sőt létezik egy olyan weboldal is, ahol a bemutatott kreatív lehetőségek száma a 3000-hez közelít. Legalábbis, ha az ember egy kicsi csalással egyenként számol fel minden változatot...

Akárhogy is, egy dolog biztos: a paletta maga a megtestesült multifunkcionalitás. Normál élettartama alatt a fel-lerakodást jelentősen megkönnyíti számunkra – és a mai formájában ismert raklap előtti időkhöz képest csaknem tizedrészére csökkenti a munkaidőt. Képzelje csak el, hogy mennyi munkaórát spórolt meg ez a szerény eszköz, a raklap világszerte emberek millióinak a maga több mint fél évszázados pályafutása során! Nem túlzás azt állítani, hogy ez az a kellék, amelynek a modern kereskedelem a legtöbbet köszönheti.

Az említett barkácsok ugyanazért imádják a raklapot, amiért azok is elismeréssel adózhatnak ennek a remek találmánynak, akiknek a napi munkáját és megélhetését könnyíti meg. Könnyű, terhelhető és szinte elnyűhetetlen. De csak szinte.

A kiszolgált raklap sorsa

Szomorú, de igaz: amíg egy eszköz betölti funkcióját, észre sem vesszük. Csak akkor tűnik fel előttünk a maga tárgyi valóságában, amikor már selejtté, lommá vált. És ilyenkor nem tudjuk, hogy mihez kezdjünk vele.

Főleg akkor jelenthet gondot a paletta is számunkra, ha nem egy, hanem akár több száz maradt a nyakunkon, és persze mi távol állunk attól, hogy hobbitárgyként, kreatívan újrahasznosítsuk. Az érvényes szabályozásoknak köszönhetően csak úgy kidobni, „a szőnyeg alá söpörni” nyilván lehetetlen ennyi raklapot.

Mit kezdjen Ön a szebb napokat látott, kiszolgált palettákkal?

Hozza hozzánk! Mi egykettőre megszabadítjuk Önt a hulladék raplapoktól, és akár raklapként, akár faaprítékként, de újrahasznosítjuk. Megígérhetjük, hogy nálunk jó helyük lesz ezeknek az új korukban olyan praktikus eszközöknek. A PP Budafoknál nem szemét lesz belőlük, hanem újrahasznosulnak. A raklapfelvásárlásról itt érdeklődhet!