TeSzedd! - szemétgyűjtési akciónap 2013. szeptember 14.

Immáron harmadik alkalommal csatlakozhatunk a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciónaphoz. A TeSzedd! az ország legnagyobb és legsikeresebb civil szemétgyűjtési akciója lett, melynek során közvetlen lakókörnyezetünket tisztítjuk meg az illegálisan lerakott szeméttől. Regisztrálni a www.teszedd.hu oldalon lehet egyénileg és csoportosan is.

Megjött HUNOR! - azt is megmondja merre jár a hulladék

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség 2014 elejére kiépülő, HUNOR (Hulladékgazdálkodási Navigáció Országos Rendszere) névre hallgató új informatikai rendszere segítségével követhetővé válik a szelektív hulladék útja. HUNOR-ból már van egy az országban, ez a katasztrófavédelem egyik mentőszervezete, amely az árvízi védekezésben is részt vett. Az új HUNOR 900 millió forintba kerül, a teljes pénzt az EU adja, kiépülése után pedig a várakozások szerint hatékonyabbá teheti a magyar hulladékgazdálkodást.

PET-kupa a Tiszán

Tivadarból indult az I. Tiszai Pet Kupa evezős verseny, amelynek résztvevői az áradással Ukrajnából, Szlovákiából és Romániából érkező több száz köbméternyi PET-palackból készült, saját készítésű hajóikon 100 kilométeres távot tesznek meg egy hét alatt. A természetfilmesek akciójából sorozat készül a köztévének Varga Livius, a Quimby ütősének műsorvezetésével.

Forrás:

www.szelektivinfo.hu
www.teszedd.hu
www.index.hu
www.facebook.com