A raklapbútor készítés egyre szélesebb körben terjed el mind külföldön és Magyarországon. Az új trend rengeteg kreatív ötletet rejt magában, melyek csak a megvalósításra várnak! Számunkra is érezhető a raklapbútorok népszerűsége, napról napra több vevő jelzi felénk igényét egyutas és UIC-EUR raklapok vásárlására egyedi raklapbútor készítése céljából.

Hova és milyen bútort készíthet raklapból?

Az ötletek tárháza kimeríthetetlen, melyeknek csak a fantázia szabhat határt! A raklapból készült bútor kerülhet kültérre (kert, terasz, erkély), vagy a lakás bármely pontjába, mely lehet akár a nappali, hálószoba, konyha, fürdő, előszoba. Noha a legtöbben kültérre szánják az így elkészült bútort, egyre többen dacolnak a sznobizmussal és bátorkodnak berendezni lakásukat is a nyers fából alkotott házi remekművekkel. Az eredmény magáért beszél, minden egyes beltérben elhelyezett raklapbútor a természetet eleveníti meg.

Raklpabútor nem csak a kertbe, teraszra, erkélyre álmodható meg. A raklpabútor ma már a lakásban is létjogosultásot nyert.

Íme néhány ötlet raklapbútor készítésére:

https://www.zoldpolc.hu/raklap-butor-utmutato-249

https://ezermester.hu/cikk-7180/RaklapbUtorok

Mi a raklapbútor készítésének menete?

A raklapbútor összeállítása nem igényel komoly szaktudást, sőt még férfimunkát sem! Bátran nekiállhatnak nők is az ötletek megvalósításának. Miután megvásárolta nálunk egyutas, vagy UIC-EUR raklapjait, nem kell mást tennie, mint beszerezni a barkácsoláshoz szükséges eszközöket, azaz dekopír fűrészt, mérőszalagot, csiszolópapírt/csiszológépet, fúrót, csavarokat, a lazúrfestéket és ecsetet, illetve szükség esetén festéket a színek felviteléhez.

Ezt követően neki is láthat a munkálatoknak. Első lépésként a mérőszalag és a fűrész segítségével méretre kell vágni a raklapot, majd csiszolópapírral megszabadítani a raklapból kiálló szálkáktól. A következőkben elképzeléseihez mérten rögzítheti egymáshoz a deszkákat, amit fúróval tehet meg. Végezetül pedig ne feledje az alapozófestéket, mely egy védőréteget ad a fának, így az nem szívja be a nedvességet.

Amire ügyeljen

Amennyiben használt raklapot választ, és azt beltérben szeretné elhelyezni, fontos meggyőződnie annak baktérium-és rovarmentességéről.

Tudni kell ugyanis, hogy a lazúrfestékek önmagukban csak felületi védelmet adnak, így erősen ajánlott a raklap hőkezelése. Ezzel az eljárással biztos lehet abban, hogy a használt raklapból készült bútor teljes védelemmel ellátva képezi majd lakása fő designelemét.

Hol szerezzem be a raklapot a bútorhoz?

Cégünk számos típusú és méretű raklapot forgalmaz.

Amennyiben nem ismeri a különböző raklapokat, úgy tájékozódjon kínálatunkból és kérjen egyedi ajánlatot!

Tudja hány és milyen raklapra van szüksége? Rendelje meg raklap webshopunkból!