Termékdíj változások

A korábbi fém kereskedelmi csomagolószer után fizetendő 304 Ft/kg díjtétel helyett már csak az 57 Ft/kg alapdíjtételt kell megfizetni a fém italcsomagolások után.

Reklámhordozó papírok tekintetében a korábbi 85 Ft/kg díjtétel 114 Ft/kg díjtételre emelkedik. A könnyű műanyag zacskók esetében pedig a tárgyi hatály változik. Az eladótéri műanyag zsákok és zacskók is a műanyag bevásárló reklámtáskákhoz hasonlóan egységesen 1 900 Ft/kg díjtétellel adóznak majd a korábbi alacsonyabb 57 Ft/kg helyett. Utóbbi persze heves tiltakozást váltott ki a reklámpiac szereplői között.

A hibrid autók, illetve a tisztán elektromos autók esetében 30-50%-os termékdíj-csökkenés várható.

A gyártott raklapok után - legyen az új vagy használt faanyagból - jelenleg 19Ft/kg+áfa termékdíjat kell fizetni. Ez nagyjából nettó 380 Ft egy átlagos méretű raklapnál darabonként. Az új raklapokhoz megvehetjük az új, drága faanyagot, vagy választhatjuk az újrahasznosított faanyagból készült raklapokat, melyek ára jóval kedvezőbb az új raklapokénál, még termékdíjjal együtt is. Újrahasznosított raklapjaink ugyanolyan jó minőségűek és teherbírásúak, mint az új raklapok, így alapvetően jobban megéri használt faanyagból készült raklapot vásárolni az új raklapok helyett.Ha Önt is érdeklik, a "zöld" megoldások, keressen minket bizalommal! Együtt megtaláljuk a megoldást raklapgondjaira!