Talán legközelebb, amikor meglát egy raklapot egy bolt mellett, egy kicsit másképp fog rátekinteni.

  1. A fából készült raklapok környezetbarátok

Mivel a fa természetes, újrahasznosítható erőforrás, a fából készült raklapok élettartamuk során többféleképpen is felhasználhatók. A raklapok használatuk során többször javíthatók és újrahasználhatók. Amikor már nem alkalmasak a célra, a fából készült raklapokat darabokra lehet bontani tűzifának, vagy tovább lehet bontani mulcsnak a kertekben, illetve papírtermékek előállításához cellulózként. A folyamat végén a raklapok visszakerülnek a földbe - a természetbe, ahonnan indultak és ahová tartoznak.

  1. A fából készült raklapok erősek és sokoldalúak

A legtöbb fából készült raklap "hulladék" faanyagból készül, amely talán nem olyan szép, mint a bútor minőségű fa, de ugyanolyan erős, és hozzájárul ahhoz, hogy a kitermelt fa összes erőforrása felhasználásra kerüljön. A faanyag erőssége mellett nagyon rugalmas és ellenálló a sérülésekkel szemben, és ha mégis sérülés történne, a javítás könnyen elvégezhető, így a raklap élettartama meghosszabbítható anélkül, hogy a raklap szerkezeti integritása csökkenne.

  1. A fából készült raklapok NEM erdőirtás útján készülnek.

Gyakran feltételezik, hogy a fákat kifejezetten azért vágják ki, hogy fából készült raklapokat készítsenek. Ez a feltételezés téves. A fából készült raklapok valójában az otthonok építése és a bútorgyártás során felhasznált faanyag melléktermékei. Az ezekből a folyamatokból visszamaradt faanyagot raklapok gyártására használják fel.

  1. A fából készült raklapok nélkülözhetetlenek!

A szó szoros értelmében nem látunk mindenhol raklapot, de bármilyen tárgyat is látunk, valamikor életének egy szakaszában raklapon volt. Szinte minden, amit termesztenek, termelnek vagy gyártanak, raklapon állt, mielőtt eljutott hozzánk.