Melyek az egyutas raklapok előnyei társaival szemben? Mi az újrahasznosításának a menete? Mit kezdhet Ön régi egyutas raklapjaival?
Cikkünkben ezekre a kérdésekre adunk választ.

Napjainkban a teherszállítás, áruszállítás során rengeteg féle raklap típus forgalomban van, a szabvány EUR raklapokon át az egyedi méretezésű raklapokig. Az egyutas raklapok kiemelkedik közülük, mivel megnevezésében kicsit megtévesztő lehet. Azt sugallja, hogy csak egyszer használatosak, és azután már nem szolgál megfelelően, azonban ez egyáltalán nem helytálló. Amennyiben jó minőségű, egészséges fa alapanyagból gyártották, tökéletesen alkalmas többszöri használatra is, és teherbírásában sem tér el sokkal az EUR szabvány raklapoktól.

Melyek az egyutas raklapok előnyei?

Elsősorban elmondhatjuk, hogy hosszú távon képesek jó szolgálatot tenni az árufuvarozás során. Kiváló minőséggel bír és akár egy – két tonna anyagot is tárolhatunk rajta. Mind a mérete, mind a teherbírása is egyedi igényekhez igazítható, így saját vállalatodra szabhatod a raklapokat, úgy ahogy az optimális. Árban is kedvezőbbek, mint a szabvány EUR raklapok így a kiadásainkból is lefaraghatunk, ha az egyutas raklapokat választjuk a teherszállításhoz és anyagmozgatáshoz.

A P&P Raklap Budafok Kft-nél erős, 1 tonna teherbírású, középerős, 600 kg terhelhetőségű valamint gyenge 300 kg teherbírású egyutas raklapok közül lehet választani, különböző méretben, így garantáltan mindenki megtalálja a számára megfelelőt. Az egyutas raklapok újrahasznosítással készülnek, ezzel nem csak a környezetet óvjuk, hanem alacsonyabb áron, a szabványraklapokat megközelítő minőséget nyújtunk.

Mi az újrahasznosítás menete?

A nem EUR szabvány méretű és teherbírású elhasználódott raklapokat mi nem hulladékként kezeljük, hanem esetében is mindent megteszünk annak érdekében, hogy a törött vagy sérült szerkezetek új köntösben, új tulajdonoshoz kerüljenek, ahol még évekig kitűnő szolgálatot tesznek a teherszállítás során. Ezzel a zöld megoldással nem csak azért nyugodhat meg a vásárló, mert mindent megtett a fenntarthatóság és a környezetvédelem érdekében, hanem mert a leggazdaságosabb lehetőséget választotta.

A beérkezett, nem szabvány raklapokat átalakítjuk oly módon, hogy megfeleljen az európai követelményeknek, ezzel támogatva a hatékonyabb termelést.

Mi legyen a régivel?

Régi egyutas raklapjait ne dobja ki, a P&P Raklap Budafok Kft. megszabadítja Önt a sérült, törött, selejtes raklapoktól, cserében megjavítjuk, vagy újra cseréljük. Ha kihasználatlan, de még ép raklappal rendelkezik, azokat felvásároljuk.

Amennyiben átadja fa hulladékát, cégünk a törvényi szabályozásoknak eleget téve kezeli a hulladékát, amelyről hasznosítói igazolást is tudunk nyújtani.