A globális felmelegedés és a természeti erőforrások kimerülésének korában minden iparágban a fenntarthatóság a fő szempont. Bár raklapok más anyagokból is készülhetnek, a fenntarthatóság és a hosszú élettartam szempontjából a fa továbbra is messze a legjobb választás.

Gazdaság

A fa raklapok beszerzése gyakran olcsóbb, mint a műanyag raklapoké, és általában hosszabb ideig használhatók. Ha egy műanyag raklap akárcsak egy helyen eltörik, akkor az egész raklapot ki kell cserélni. Ha egy fa raklap eltörik, akkor könnyen és olcsón javítható, szükség esetén cserélhető.

Ezenkívül a fa súrlódást biztosít. Ez egyedülálló előnye a fából készült raklapoknak. Szállítási konténerekbe rakva és nehéz rakomány mozgatásakor a fa raklapok sokkal kevésbé mozdulnak el, mint a műanyag. Ez jobb védelmet jelent rakomány számára, és kevesebb veszteséget jelent a szállítás során.

Sokan azt gondolják, hogy a raklapokat kifejezetten e célra kivágott fákból készítik, pedig ez egy téves nézet. A fából készült raklapok valójában az otthonok építése és bútorgyártás során felhasznált faanyag melléktermékei. Az ezekből a folyamatokból visszamaradt faanyagot használják fel raklapok gyártására, így ezek a raklapok valójában a faipar fenntartható melléktermékei. Így nemcsak hasznos raklapokat kapunk, hanem segítünk megőrizni erdőinket is.

Végső soron a fa az okos döntés a raklapanyag tekintetében. Csökkenti a költségeket, csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást, hosszabb ideig tart, és hosszú távon jobb befektetés. Függetlenül attól, hogy milyen terméket szállít ömlesztve, a fa raklapok kiváló teljesítményt, tartósságot és hosszú élettartamot biztosítanak.