Raklap újrahasznosítás, csomagolási hulladék begyűjtése

A P&P Budafok Kft. fa csomagolási hulladékok (EWC150103) és vegyes csomagolási hulladékok (EWC150105) begyűjtésével foglalkozik, melyből újrahasznosított raklapokat gyártunk vagy lágy faaprítékot állítunk elő a raklap újrahasznosítás során.

Azoknak a cégeknek, akik nekünk adják át fahulladékukat, törvénynek megfelelő hulladékkezelést biztosítunk, melyről hasznosítói igazolást is adunk.

Hogy zajlik a raklap újrahasznosítás?

A raklap újrahasznosítás egy hosszabb folyamat, mely több állomásból áll. A következőkben megtudhatja, mi történik a raklapokkal a fahulladék begyűjtésétől kezdve egészen a raklapjavításig.

Fahulladék (sérült raklapok) begyűjtése és szállítása:

A kezelni kívánt fa csomagolási hulladékot elszállítjuk Partnereink telephelyéről járműveinkkel vagy partnereink segítségével saját telephelyünkre. A fahulladék szállítása közúton történik, nyerges vontatókkal vagy 32m3-es konténerekben, multiliftes szerelvényekkel, amely a szokásos közúti szállításhoz képest többlet környezetterheléssel, veszélyes anyagok kibocsátásával nem jár. Ezzel is védjük környezetünket.

Mérés:

Az átvétel alapja a fahulladék súlya, amit beérkezéskor a telephelyeinken található, hitelesített hídmérlegeken mérünk. A mennyiségről mérlegjegy készül, mely az elszámolás alapját képezi.

Válogatás:

Ezután következik a raklapok szelektálása fajta és állapot szerint. A válogatott raklapokból rakatokat képezünk.

Bontás:

A raklap újrahasznosítás következő menete a bontás. Ennek során a törött, hiányos raklapokat olyan raklapelemekre bontjuk, melyek újra felhasználhatóak raklapok készítéséhez, míg a tovább nem felhasználható, törött, hiányos elemeket ledaráljuk.

Raklap javítás:

A bontásból származó raklapelemekből a javítás során újrahasznosított raklapokat gyártunk.

Az újrahasznosított raklap műszaki paraméterei megegyeznek az új raklapéval, csak alapanyagául nem új raklapelemeket, hanem fahulladékból visszanyert elemeket használunk fel.

Zúzás:

Törött, hasznosíthatatlan raklapelemeket kalapácsos aprítógéppel faaprítékká zúzzuk. A G30 vagy G50 szemcseméretű faaprítékot konténerekbe gyűjtjük, további felhasználásra értékesítjük. (Biomassza erőmű, brikettálás)

Végeredmény:

A telephelyre szállított fa csomagolási hulladékot 100%-ban hasznosítjuk, melyből a raklap újrahasznosítás legvégén újrahasznosított raklap vagy fa apríték keletkezik, ezeket értékesítjük csomagolást végző Partnereinknek. ( A hasznosítás kódja: R3.) Így a raklap újrahasznosítás során termékeink visszakerülnek a körforgásba, megkímélve környezetünket és Partnereink pénztárcáját.

Leggyakoribb szolgáltatási területeink:

Budapest és környéke, Érd, Halásztelek, Szigetszentmiklós, Dunaharaszti, Dabas, Diósd, Budaörs, Herceghalom, Gyál, Solymár, Pécs és környéke.